VI HÄMTAR GAMLA SKOLDATORER OCH ANNAN IT-UTRUSTNING OCH RADERAR ALL DATA – TRYGGT OCH SÄKERT

VAR MED OCH BIDRA TILL EN CIRKULÄR EKONOMI 

I PRAKTIKEN – VI HJÄLPER DIG

Många produkter produceras fortfarande enligt den gamla linjära ekonomiska modellen. Det vill säga, vi använder värdefulla naturresurser för att tillverka och konsumera produkter som vi sedan slänger när vi förbrukat dem. Vi vet idag att detta skadar planetens känsliga ekosystem och gör att värdefulla naturresurser går förlorade för alltid. Att anamma och implementera en cirkulär ekonomi är inte bara smart, det är ett måste – om vi ska kunna rädda vår planet.

På Mirec arbetar vi alltid med framtiden i åtanke och hjälper våra kunder att skapa hållbara processer för återvinning och återbruk. Återbruk av IT (ITAD) innebär hållbara lösningar där produkter som inte längre används av vissa kan återbrukas av andra. Samhällets omställning till en cirkulär ekonomi gör att vi minskar resursanvändningen och är ett verktyg för att nå miljö- och klimatmålen. Detta strävar vi på Mirec efter att vara en del av. Varje dag.

CIRKULÄR EKONOMI – EN FÖRUTSÄTTNING FÖR FRAMTIDEN

VI KAN ÅTERBRUK/ITAD – OCH VET HUR MAN SKAPAR GODA CIRKLAR

Behöver ni en handlingsplan för återbruk? Kontakta oss på Mirec, så hjälper vi er när det är dags att sälja av gammal IT-utrustning

Hör av dig till mig, Daniel Bruno, jag är återbrukschefs och hjälper er bli en del av Mirecs cirkulära ekonomi. 

 

Mirec – Ett ledande företag inom återvining och återbruk

Mirec har all den kompetens och infrastruktur som är nödvändig för att säkerställa att våra kunders elektroniska enheter behandlas på ett säkert och miljöansvarigt sätt, alltid och i alla avseenden.

Mirec är en del av REMONDIS Group, en av världens ledande företagsgrupper inom återvinning och återbruk.

Mirec – Working for the future.

Cirkulär ekonomi

Få prislista via mail
Var vänlig fyll i era uppgifter för att få prislistan mailad till er.

[ninja_form id=4]

Stäng popup ikon

Cirkulär ekonomi

Ange dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

[ninja_form id=3]

Ett ledande företag inom återvining och återbruk

PENGAR ÄR INTE ALLT - MEN DET SKADAR 

JU INTE ATT TJÄNA EN HACKA PÅ SÄKERHET

Här berättar Mattias Kovacs om ett exempel på ett oväntat värde för kunden.

Det handlar om Mirecs certifierade återbruk av elektronik.

För en tid sedan blev vi kontaktade av en IT-tekniker på ett företag.

Han undrade ifall Mirec kunde ta hand om en låda med gammal IT-utrustning.

Det kunde vi givetvis, och körde ut ett GPS-skåp till företaget, som kunden därefter fyllde med den utdaterade utrustningen.

Transporten gick med point to point transport, dvs transport utan stopp, till Mirecs anläggning i Katrineholm. GPS skåpet med några gamla laptops och stationära datorer värderades till 95 000 kr. Fast den var också ovärderlig, skulle det visa sig.

Det viktigaste var nämligen inte att företaget tjänade en slant på återbruk av elektronik som annars bara skulle ha slängts. Dessa begagnade laptops och stationära dartorer visade sig innehålla hemlig företagsdata som inte fick läcka ut på nätet eller hamna i orätta händer.