Vi återvinner och återbrukar gamla elektronikprodukter, inte svårare än så!

Hur skapar vi hållbara processer för elektronik?

Resan mot hållbarhet kräver att organisationer hittar innovativa sätt att vara lönsamma som även omfattar de miljömässiga dimensionerna.

På Mirec jobbar vi med livscykelhantering av IT-produkter i syfte att minimera de miljömässiga bördor som uppstår i slutet på livscykeln och detta görs genom återbruk eller återvinning.

Bästa sätt att implementera återtag av elektronik i en organisation är genom en steg för steg-process, där ständiga förbättringar i linje med internationella ledningssystem som ISO9001, ISO14001, ISO27001, ISO45001 och CENELEC tas hänsyn till.

Bli en del av den cirkulära ekonomin tillsammans med oss på NG Metall AB, kontakta oss idag och bli en av våra viktiga kunder.

Återvinning eller Återbruk?

I huvudsak är det IT-utrustning som har ett återbruksvärde som stationära och bärbara datorer, mobiltelefoner, surfplattor, server, lagringslösningar, nätverk och printer.

På återbrukssändningar tar vi in all elektronik till vår dedikerade återbruksavdelning och registrerar alla produkter samt kontrollerar funktioner och slitage på produkterna. De produkter som är fungerande och hela med ett återbruksvärde går igenom hela processen och färdigställs till försäljing via våra internationella säljkanaler.

De produkter som är för slitna eller gamla återvinns på ett säkert & miljömässigt sätt. Win-win. All databärande produkter raderas eller destrueras. Vid Återvinningssändningar saneras materialet från farligt avfall och och separeras sedan maskinellt i råvarugrupper som järn, plast, aluminium och metallkoncentrat med ädelmetaller.

Återbruk ikon

Återbruk

Sälj ditt företags IT-utrustning genom våra kontrollerade säljkanaler

Återbruk ikon

Återvinning

Gör dig av med uttjänta elektronikprodukter på ett miljömässigt och säkert sätt

Hur går det till?

Som kund hos NG Metall AB kan ni enkelt beställa hämtning av er elektronik i vår självserviceportal. Eller bara avisera er leverans om ni avser sköta transporten själva, avisering krävs för att skapa ett ordernummer vid inleverans.
Vi har olika lastbärare ni kan beställa i portalen för att packa er elektronik på bästa sett efter era förutsättningar.

Om ni har IT-utrustning ni tror kan återbrukas som stationära och bärbara datorer, mobiltelefoner, surfplattor, server, lagringslösningar, nätverk och printer ber vi er kontakta kundservice eller ansvarig återbrukssäljare för mer information om packning & lastbärare.

Sekretesshantering ikon

Sekretesshantering

Garanterad dataradering av data från hårddiskar, mobiler, datorer, läsplattor och annan minnesmedia

Transporter ikon

Våra Lastbärare och Transporttyper

Vi har anpassade lastbärare och transporttyper för just dina produkter.

Stäng popup ikon

Lösningar

Ange dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

[ninja_form id=3]

Ett ledande företag inom återvining och återbruk

PENGAR ÄR INTE ALLT - MEN DET SKADAR 

JU INTE ATT TJÄNA EN HACKA PÅ SÄKERHET

Här berättar Mattias Kovacs om ett exempel på ett oväntat värde för kunden.

Det handlar om Mirecs certifierade återbruk av elektronik.

För en tid sedan blev vi kontaktade av en IT-tekniker på ett företag.

Han undrade ifall Mirec kunde ta hand om en låda med gammal IT-utrustning.

Det kunde vi givetvis, och körde ut ett GPS-skåp till företaget, som kunden därefter fyllde med den utdaterade utrustningen.

Transporten gick med point to point transport, dvs transport utan stopp, till Mirecs anläggning i Katrineholm. GPS skåpet med några gamla laptops och stationära datorer värderades till 95 000 kr. Fast den var också ovärderlig, skulle det visa sig.

Det viktigaste var nämligen inte att företaget tjänade en slant på återbruk av elektronik som annars bara skulle ha slängts. Dessa begagnade laptops och stationära dartorer visade sig innehålla hemlig företagsdata som inte fick läcka ut på nätet eller hamna i orätta händer.