Återbruk av IT-utrustning

Ta reda på vilka dolda värden som finns i era uttjänta stationära datorer, bärbara datorer, mobiltelefoner, surfplattor, server, lagringslösningar, nätverk, printer och övrig elektronik.

Sälj ditt företags IT-utrustning genom Mirecs globala säljorganisation

Ha koll på alla steg ikon

Skydda företagets varumärke med vår sekretesshantering

Komplett spårbarhet ikon

Komplett spårbarhet över hur rekonditionerade produkter och data hanterats

Vi hämtar, registrerar, renoverar och rensar dina enheter innan försäljning

När ert företag önskar avyttra gamla enheter – mobiler, datorer, plattor, hårddiskar – kan Mirec få ut maximalt värde ifrån dessa genom att ge dem ett andra liv. Mirec säkerställer att all data raderas och förbereder enheterna för marknaden innan de säljs genom Mirecs globala försäljningsnätverk.

Så här går det till när vi säljer begagnad elektronik

Projektplanering

När ni kontaktar oss oavsett det gäller återvinnig eller återbruk får ni alltid hjälp med planeringen kring just ert projekt av en dedikerad medarbetare.

Vi säkerställer en god kontroll och koordinering av alla aspekter i ert projekt från initiering till planering, genomförande, kontroll och avstämning detta för att uppnå våra gemensamma överenskomna mål.

ANKOMSTKONTROLL/REGISTRERING

När produkterna anländer till Mirecs anläggning görs en ankomstkontroll som säkerställer att leveransen stämmer överens med avtalad inventeringslista. Alla produkter med serienummer registreras.

DATARADERING AV MINNESMEDIA

Vi använder BLANCCO, världens främsta verktyg, för radering av produkter med minnesmedia. BLANCCO är ett raderingsprogram certifierat av bland annat svenska försvaret och NATO. Till varje produkt som raderas genereras ett raderingsintyg. Läs mer om vår sekretesshantering HÄR.

TEST & INSPEKTION

Varje enskild enhet bedöms och testas för att se om enheten är värd att säljas eller om den bör återvinnas.

REKONDITIONERING

Rekonditionering av hårdvara består av:
– Anonymisering, avlägsna stickers och klistermärken som visar ursprung.
– Dammsugning och invändig rengöring av produkter.
– Utvändig rengöring och putsning av produkter.

FÖRSÄLJNING AV PRODUKTER

Försäljning sker genom Mirecs globala försäljningsorganisation. De produkter som inte går till återbruk destrueras och återvinns vid vår egen återvinningsanläggning.

Rapportering

Ni kan alltid följa era produkters resa genom vår anläggning från upphämtning hos er och genom rekonditionering- och försäljningsprocessen. Vi tillhandahåller standardiserad rapportering som raderings, destruktions och hållbarhetscertifikat men kan även utföra rapportering enligt er organisations specifika önskemål.

vi erbjuder högsta säkerhetsklassning!

Så snart uttjänt elektronisk utrustning lämnar er organisation utsätts det för exponering som kan leda till ett potentiellt dataintrång.
Som organisation är ni ansvariga för säkerheten för er insamlade data även efter att enheterna har tagits ur den fungerande verksamheten.
Faktum är att fram till ni kan intyga via till exempel ett raderingscertifikat eller destruktionscertifikat av en auktoriserad partner äger ni och ansvarar fullt ut för er egen datasäkerhet.

Med vår sekretesshantering hjälper vi organisationer att förstöra känslig data på plats eller i vår egen anläggning, allt för att uppfylla kraven gällande dataskydd så ni undviker påföljder för bristande efterlevnad.

Återbruk

Få prislista via mail
Var vänlig fyll i era uppgifter för att få prislistan mailad till er.

[ninja_form id=4]

Stäng popup ikon

Återbruk

Ange dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

[ninja_form id=3]

Ett ledande företag inom återvining och återbruk

PENGAR ÄR INTE ALLT - MEN DET SKADAR 

JU INTE ATT TJÄNA EN HACKA PÅ SÄKERHET

Här berättar Mattias Kovacs om ett exempel på ett oväntat värde för kunden.

Det handlar om Mirecs certifierade återbruk av elektronik.

För en tid sedan blev vi kontaktade av en IT-tekniker på ett företag.

Han undrade ifall Mirec kunde ta hand om en låda med gammal IT-utrustning.

Det kunde vi givetvis, och körde ut ett GPS-skåp till företaget, som kunden därefter fyllde med den utdaterade utrustningen.

Transporten gick med point to point transport, dvs transport utan stopp, till Mirecs anläggning i Katrineholm. GPS skåpet med några gamla laptops och stationära datorer värderades till 95 000 kr. Fast den var också ovärderlig, skulle det visa sig.

Det viktigaste var nämligen inte att företaget tjänade en slant på återbruk av elektronik som annars bara skulle ha slängts. Dessa begagnade laptops och stationära dartorer visade sig innehålla hemlig företagsdata som inte fick läcka ut på nätet eller hamna i orätta händer.