Hållbar och säker

återvinning av elektronik

Bidrar till att avgifta kretsloppet

Ha koll på alla steg ikon

Transparent process – före, under och efter

Komplett spårbarhet ikon

Skyddar företagets varumärke

Cirkulära materialprocesser

Vi tar hand om uttjänt elektronik på ett miljömässigt och säkert sätt. Allt material miljösaneras från farliga ämnen, NG Metall AB har mångårig erfarenhet, rätt resurser och ett utvecklat nätverk för att på bästa sätt förädla, processa och sälja returmaterial genom globala säljkanaler, så att det återanvänds i nya produkter.

Är mina produkter värda något?

Uttjänt elektronik har fortfarande ett värde. Våra förädlingsprocesser utvinner nya råvaror från er elektronik som blir byggstenar till nya produkter. Ni får en ersättning baserad på materialinnehållet i elektroniken plus en besparing av CO2 för de råvaror som återvinningen genererar. Win win. Hör av er till Kundservice för prisuppgifter.

Vad händer med materialet?

Återvinningen kan delas upp i två steg.

1. Sanering och bearbetning.

Första steget är alltid att sanera bort de ämnen som är skadliga för naturen och människor. Saneringen görs manuellt av våra engagerade operatörer som plockar bort alla batterier och farligt avfall.

Därefter följer en mekanisk process där elektroniken mals ned och sorteras maskinellt med hjälp av magneter, virvelströmsmagneter & avancerade metal- och plastic finders som separerar materialet i råvarugrupper som järn, aluminium, plast & metallkoncentrat.

2. Återvinning till nya produkter

De återvunna råvarorna skickas sedan till smältverk, värmeverk & materialåtervinnare som slutför återvinningen till nya produkter.

Genom kontinuerliga kontroller och verifieringar från våra mottagare kan vi stolt rapportera en Recovery rate på 97,5% (2019), det betyder att av allt material som bearbetas på vår anläggning går 97,5% till antingen återvinning av material eller återvinning av energi.

Detta kräver en hård kontroll av att materialet hanteras korrekt nedströms som säkerställs av regelbundna audits & rapporter.
Vi tror på en hållbar och säker återvinning och jobbar kontinuerligt med ständiga förbättringar för att få det bästa möjliga utfallet av all elektronik.

vi erbjuder högsta säkerhetsklassning!

Så snart uttjänt elektronisk utrustning lämnar er organisation utsätts det för exponering som kan leda till ett potentiellt dataintrång.
Som organisation är ni ansvariga för säkerheten för er insamlade data även efter att enheterna har tagits ur den fungerande verksamheten.
Faktum är att fram till ni kan intyga via till exempel ett raderingscertifikat eller destruktionscertifikat av en auktoriserad partner äger ni och ansvarar fullt ut för er egen datasäkerhet.

Med vår sekretesshantering hjälper vi organisationer att förstöra känslig data på plats eller i vår egen anläggning, allt för att uppfylla kraven gällande dataskydd så ni undviker påföljder för bristande efterlevnad.

Se film från återvinnings-processen

Redo att bli kund och vara en del av arbetet för en bättre värld?

För att komma igång så fyller ni i era uppgifter i formuläret under länken nedan "Bli kund". Alternativt så kontaktar du vårt frontoffice, som gärna hjälper dig. Så snart ditt företag finns i systemet så kan ni boka hämtning eller avisera material via vår kundportal.

Vill du veta mer?

Ring gärna någon av våra säljare eller kundtjänst så hjälper vi er vidare.

Tillval och priser

Premium sortering

Mirec detalj sorterar och sär väger er elektronik i värdegrupper samt sanerar materialet från farliga ämnen.
Ni får en rapport på material innehållet och betalas efter värdegrupperna. Om ni har många sändningar varje månad och önskar endast en faktura per månad kan vi göra en sammanställnings rapport som faktureras månadsvis.

Pris: 495 kr/tim

Mottagarintyg

Vi kan ge ett separat intyg på levererad sändning som garanterar att elektroniken har mottagits på vår anläggning och kommer hanteras på ett säkert och hållbart sätt.

Pris: 395 kr/sändning

Återbruk ikon

Återbruk

Sälj ditt företags IT-utrustning genom våra kontrollerade säljkanaler

Återvinning

Få prislista via mail
Var vänlig fyll i era uppgifter för att få prislistan mailad till er.

[ninja_form id=4]

Stäng popup ikon

Återvinning

Ange dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

[ninja_form id=3]

Ett ledande företag inom återvining och återbruk

PENGAR ÄR INTE ALLT - MEN DET SKADAR 

JU INTE ATT TJÄNA EN HACKA PÅ SÄKERHET

Här berättar Mattias Kovacs om ett exempel på ett oväntat värde för kunden.

Det handlar om Mirecs certifierade återbruk av elektronik.

För en tid sedan blev vi kontaktade av en IT-tekniker på ett företag.

Han undrade ifall Mirec kunde ta hand om en låda med gammal IT-utrustning.

Det kunde vi givetvis, och körde ut ett GPS-skåp till företaget, som kunden därefter fyllde med den utdaterade utrustningen.

Transporten gick med point to point transport, dvs transport utan stopp, till Mirecs anläggning i Katrineholm. GPS skåpet med några gamla laptops och stationära datorer värderades till 95 000 kr. Fast den var också ovärderlig, skulle det visa sig.

Det viktigaste var nämligen inte att företaget tjänade en slant på återbruk av elektronik som annars bara skulle ha slängts. Dessa begagnade laptops och stationära dartorer visade sig innehålla hemlig företagsdata som inte fick läcka ut på nätet eller hamna i orätta händer.