Möt kraven för informationssäkerhet från lagstiftare och tillsynsmyndigheter världen över med vår ISO27001 certifierade sekretesshantering.

Skyddar företagets varumärke

Säker hantering, radering och destruktion av minnesmedia.

Ha koll på alla steg ikon

Ha koll på alla steg i processen

Vi skyddar ditt företags varumärke

NG Metall AB’s Sekretesshantering är en heltäckande pålitlig tjänst för hantering och dataradering av elektronik med högt värde eller med hög informationskänslighet. Tjänsten skyddar ditt företags varumärke hela vägen från hämtning och radering till försäljning eller destruktion.

Eget ansvar över insamlad data

Så snart uttjänt elektronisk utrustning lämnar er organisation utsätts det för exponering som kan leda till ett potentiellt dataintrång.

Som organisation är ni ansvariga för säkerheten för er insamlade data även efter att enheterna har tagits ur den fungerande verksamheten.

Faktum är att fram till ni kan intyga via till exempel ett raderingscertifikat eller destruktionscertifikat av en auktoriserad partner äger ni och ansvarar fullt ut för er egen datasäkerhet.

dataradering

NG Metall erbjuder lösningar för förstörelse av data för, hårddiskar, Solid State diskar samt backup band.

Raderingen sker säkert med Blancco, ett raderingsverktyg certifierat av bland annat Svenska Försvaret och NATO. Systemet genererar även detaljerade rapporter på produktnivå om raderingen och produkten i sig. Du som kund har full insyn och kan följa processen hela vägen.

Tjänster som utförs hos kund

Alla tjänster som utförs hos kund hanteras av en specialutbildad operativ NG Metall-enhet. Samtliga medarbetare är certifierade för uppdraget.

NG Metalls processer och metoder uppfyller de krav som ställs av Svensk miljölagstiftning, EU:s WEEE*-direktiv och GDPR*. Samtliga tjänster följer samma process lokalt som globalt.

Högsta säkerhetsklassning vid återvinning

Vissa uttjänta produkter som ska destrueras har ett högt värde och andra kan innehålla känslig data, i båda fallen kan ditt varumärke som producent eller tillverkare riskera att skadas. Återvinning bör i dess fall genomföras med absolut högsta säkerhetsklassning för att minimera riskerna. Uttjänt elektronik destrueras hos NG Metall med BAT-teknik (Best Available Techniques). Materialet återvinns och ett destruktionsintyg utfärdas.

Våra certifikat

Vi uppfyller kraven för ISO27001 och möter de krav som en organisation behöver uppfylla när det gäller ledningssystem för informationssäkerhet.

ISO27001 är den mest använda standarden när det kommer till informationssäkerhet och uppfyller krav från lagstiftare och tillsynsmyndigheter världen över.

Mer information om våra certifikat hittar ni HÄR.

Redo att bli kund och vara en del av arbetet för en bättre värld?

För att komma igång så fyller ni i era uppgifter i formuläret under länken nedan "Bli kund". Alternativt så kontaktar du vårt frontoffice, som gärna hjälper dig. Så snart ditt företag finns i systemet så kan ni boka hämtning eller avisera material via vår kundportal.

Vill du veta mer?

Ring gärna någon av våra säljare eller kundtjänst så hjälper vi er vidare.

Raderings-metoder

Shredding/Strimling

Databärande enheter som HDD hårddiskar, SSD solid state och backupband eller övriga lagringsmedier strimlas sönder på plats hos er till 15 mm och tas sedan om hand av oss och återvinns på ett miljömässigt korrekt sätt och blir sedan vidare till nya sekundära råvaror i tillverkningsindustrin.

Degaussing/Avmagnetisering

Databärande enheter utsätts för ett kraftfullt magnetfält för att avmagnetisera lagringsmediet och fungerar utmärkt för (HDD) hårddiskar och backup band där all systeminformation raderas permanent.
Går även att kombinera med Shredding/Strimling på plats

Punsher/Håltagning

Databärande enheter utsätts för nittio spikars punktering, perforeringen bidrar till att destruera individuella minneskretsar på till exempel solid-state diskar, hårddiskar, mobiltelefoner och går även att kombinera med degaussing/avmagnetsering, shredding/strimling och/eller data radering

Punsher överensstämmer med följande direktiv

DOD Emergency Destruction Guidelines
GDPR (General Data Protection Regulation)
GLBA (Gramm-Leach-Bliley Act)
HIPAA (Health Information Portability and Accountability Act)
NIST SP

Pris: 95 kr/enhet + resa, logi, frakt & arbetstid 495 kr/tim

Tillval

Kundövervakad destruktion

Följ med erat sekretessklassade material från er site till vår anläggning och bevittna destruktionen live.
Vi anpassar tiden för er destruktion av minnesmedia efter era behov.
Allt komplett med ett destruktionsintyg och en kopp kaffe.

Pris: från 10 500 kr

Avemballering för OEM prudukter

Har ni felaktiga produkter eller en lagerrotation av gamla produkter?
Vi avemballerar & destruerar era produkter diskret bakom lås och bom i vår övervakade sekretessavdelning.

Pris: från 699 kr

Dataradering hos kund

Söker ni en säker radering av era hårddiskar eller databand i era egna lokaler?
Vi raderar er minnesmedia på plats hos er med degausser (HDD & databand) eller puncher (SolidStateDrives) och tar hand om de raderade enheterna till destruktion & återvinning. Komplett med serienummerscanningar & destruktionsintyg.

Pris: (Offert)

Återbruk ikon

Återbruk

Sälj ditt företags IT-utrustning genom våra kontrollerade säljkanaler

Återbruk ikon

Återvinning

Gör dig av med uttjänta elektronikprodukter på ett miljömässigt och säkert sätt

Sekretesshantering

Få prislista via mail
Var vänlig fyll i era uppgifter för att få prislistan mailad till er.

[ninja_form id=4]

Stäng popup ikon

Sekretesshantering

Ange dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

[ninja_form id=3]

Ett ledande företag inom återvining och återbruk

PENGAR ÄR INTE ALLT - MEN DET SKADAR 

JU INTE ATT TJÄNA EN HACKA PÅ SÄKERHET

Här berättar Mattias Kovacs om ett exempel på ett oväntat värde för kunden.

Det handlar om Mirecs certifierade återbruk av elektronik.

För en tid sedan blev vi kontaktade av en IT-tekniker på ett företag.

Han undrade ifall Mirec kunde ta hand om en låda med gammal IT-utrustning.

Det kunde vi givetvis, och körde ut ett GPS-skåp till företaget, som kunden därefter fyllde med den utdaterade utrustningen.

Transporten gick med point to point transport, dvs transport utan stopp, till Mirecs anläggning i Katrineholm. GPS skåpet med några gamla laptops och stationära datorer värderades till 95 000 kr. Fast den var också ovärderlig, skulle det visa sig.

Det viktigaste var nämligen inte att företaget tjänade en slant på återbruk av elektronik som annars bara skulle ha slängts. Dessa begagnade laptops och stationära dartorer visade sig innehålla hemlig företagsdata som inte fick läcka ut på nätet eller hamna i orätta händer.