REVENUE SHARING INOM ÅTERBRUK GER HÅLLBARA SAMARBETEN

KLIMATSMARTA AFFÄRER ÄR DET ENDA RAKA I EN CIRKULÄR EKONOMI

I vår dialog med en IT-chef på en svensk kommun erbjöd vi en ”demo”, ett sätt att visa hur Mirecs revenue sharing-modell fungerar i praktiken. Gensvaret var tydligt och är ett konkret exempel på hur hållbara samarbeten måste se ut, enligt oss.

IT-chefen sa:
”Vi är så glada att vi valde att testa Mirec. Vi skickade iväg IT-utrusning och fick riktigt bra betalt. Jag är faktiskt uppriktigt förbannad på att vi tidigare skickat iväg utrustning till en annan aktör utan att få ett öre. Nu fick vi istället en stor summa. Vi är riktigt glada för det. Det är ju faktiskt skattebetalarnas pengar det handlar om.”

Revenue sharing inom återbruk innebär att vi tar hand om er IT-utrustning och säkerställer att enheter med hårddisk eller minnesmedia raderas. Vi testar också utrustningen innan vi säjer den vidare. Vi tjänar på att lägga extra energi på att sälja så dyrt det går, då får du som kund mer pengar eftersom ni behåller det stora värdet. Modellen säkerställer att alla mår bra.

Mirec arbetar aktivt för att utveckla ett cirkulärt och lönsamt näringsliv, tillsammans med våra samarbetspartners runtom i landet och globalt. Sverige har alla möjligheter att bli ett föredöme kring cirkulära affärsmodeller som leder till klimatpositiva affärer. På Mirec ser vi det som en ynnest att få arbeta med dessa frågor och skapa förutsättningar för kommande generationer.

Här kan du läsa mer om våra cirkulära processer:

REVENUE SHARING INOM ÅTERBRUK SÄKERSTÄLLER ATT ALLA MÅR BRA

DEN CIRKULÄRA EKONOMIN GENERERAR MER INTÄKTER

I samtal med IT-chefer och personer i olika branscher har vi lärt oss att många ser det mesta som avfall. Man tänker inte på, eller känner inte till, att det finns dolda värden i det som slängs – och som man dessutom ofta betalar för att slänga.

På Mirec ser vi inte uttjänt IT-utrustning eller gammal elektronik som skrot eller avfall, utan som tillgångar – nu och i en hållbar framtid. Om vi tillsammans fokuserar på att skapa ett cirkulärt samhälle genererar vi mer intäkter för kommuner, företag och organisationer, genom att göra klimatpositiva affärer.

Oavsett om du vill bli av med gammal elektronik eller om du vill sälja din befintliga IT-utrustning vidare, ser vi till att hitta givande, smarta och lönsamma lösningar. Vår egen anläggning i Katrineholm är Nordens enskilt största anläggning för hantering och återvinning av elektronik.

Kontakta affärsområdeschef Daniel Bruno och berätta om dina utmaningar, så berättar Daniel mer om hur vi kan hjälpa till.

Välkommen att bli en del av Mirecs cirkulära ekonomi.

Mirec – Ett ledande företag inom återvining och återbruk

Mirec har all den kompetens och infrastruktur som är nödvändig för att säkerställa att våra kunders elektroniska enheter behandlas på ett säkert och miljöansvarigt sätt, alltid och i alla avseenden.

Mirec är en del av REMONDIS Group, en av världens ledande företagsgrupper inom återvinning och återbruk.

Mirec – Working for the future.

Revenue sharing inom återbruk ger klimatsmarta affärer

Få prislista via mail
Var vänlig fyll i era uppgifter för att få prislistan mailad till er.

[ninja_form id=4]

Stäng popup ikon

Revenue sharing inom återbruk ger klimatsmarta affärer

Ange dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

[ninja_form id=3]

Ett ledande företag inom återvining och återbruk

PENGAR ÄR INTE ALLT - MEN DET SKADAR 

JU INTE ATT TJÄNA EN HACKA PÅ SÄKERHET

Här berättar Mattias Kovacs om ett exempel på ett oväntat värde för kunden.

Det handlar om Mirecs certifierade återbruk av elektronik.

För en tid sedan blev vi kontaktade av en IT-tekniker på ett företag.

Han undrade ifall Mirec kunde ta hand om en låda med gammal IT-utrustning.

Det kunde vi givetvis, och körde ut ett GPS-skåp till företaget, som kunden därefter fyllde med den utdaterade utrustningen.

Transporten gick med point to point transport, dvs transport utan stopp, till Mirecs anläggning i Katrineholm. GPS skåpet med några gamla laptops och stationära datorer värderades till 95 000 kr. Fast den var också ovärderlig, skulle det visa sig.

Det viktigaste var nämligen inte att företaget tjänade en slant på återbruk av elektronik som annars bara skulle ha slängts. Dessa begagnade laptops och stationära dartorer visade sig innehålla hemlig företagsdata som inte fick läcka ut på nätet eller hamna i orätta händer.